Dutch English German

Genieten van natuurgebieden

Geniet na een overnachting in Bed & Breakfast De Hoefijzer van de vele mooie natuurgebieden in de omgeving.

De Reekse bossen


De Reekse Bossen kennen een eeuwenlange historie. In de tijd van Napoleon waren deze bossen een belangrijk strategisch punt door de hoge landweer die dwars door de bossen loopt. Nu worden de Reekse bossen bezocht door fietsers en mountainbikers, door de uitdagende mountainbike-route die er ligt. Ook wandelaars kunnen van dit schitterende gebied genieten; één van de achttien wandelknooppuntroutes loopt door dit gebied.

Vanuit De Hoefijzer bent u zowel wandelend als fietsend in een paar minuten in de Reekse bossen. Onze Bed & Breakfast is daarom zeer geschikt voor een overnachting nabij de bossen. 

Natuurgebied de Maashorst

Lekker wandelen en fietsen in de natuurgebieden in de omgevingNatuurgebied De Maashorst biedt ruim 3.500 hectare aan prachtige natuur met dassenburchten, kuddes Schotse Hooglanders en schapen. Dit grootse aaneengesloten natuurgebied van Brabant wacht om ontdekt en beleefd te worden! De Maashorst is prima geschikt om lange wandelingen of fietstochten te maken of gewoon om lekker uit te rusten op de heide of bij de grindafgravingen. In het natuurgebied zijn een aantal wandelingen en het wandelknooppuntennetwerk uitgezet. 

Bed & Breakfast De Hoefijzer in Reek is gelegen aan de rand van de Maashorst. Het biedt een prima uitvalsbasis voor een overnachting en een bezoek aan het natuurgebied. 

Bos- en duingebied Herperduin

Herperduin is een mooi natuurgebied van 400 hectare met bos, heide, vennen en een zandverstuiving. In het natuurgebied lopen grote grazers rond, zoals Schotse Hooglanders en Exmoor pony's. Herperduin biedt zowel voor wandelaars als fietsers een prachtige omgeving om lekker in de natuur te zijn. 

Natuurgebied Herperduin is vanuit Bed & Breakfast De Hoefijzer goed te bereiken. Een bezoek aan Herperduin is uitstekend te combineren met een overnachting in onze Bed & Breakfast. 

Reserveer snel bij ons voor een overnachting in een van de vele natuurgebieden.